Am invitat-o pe Roxana IonescuPartener la NNDKP si coordonator al practicii NNDKP de Protectia Datelor – sa ne clarifice obligatiile angajatorilor din perspectiva legislatiei privind protectia datelor in conditiile in care o mare parte dintre angajati isi desfasoara acum activitatea de la distanta.

Roxana a raspuns urmatoarelor intrebari rezultate din discutiile cu mai multe companii:

1. Ce obligatii are o companie pe legislatia vizand protectia datelor personale atunci cand monitorizeaza activitatea de la distanta a angajatilor sai?

2. In ce conditii poate managementul unei companii sa aiba acces in mod legal la emailurile angajatilor daca acestia nu sunt disponibili din motive medicale cauzate de coronavirus (sau orice alt motiv medical)?

3. Cum poate o companie sa asigure accesul angajatilor sai la date pentru ca acestia sa-si desfasoare activitatea de la distanta cu implicatii minime din perspectiva incalcarii securitatii datelor?

Spune-ne parerea ta si lasa-ne intrebari in sectiunea de comentarii. Urmareste-ne canalul de Youtube pentru mai multe interviuri de actualitate pe subiecte juridice si de business.